čtvrtek 14. dubna 2011

Něco o pozemku samotném

Samotný pozemek se nachází v asi třítisícovém Buštěhradě (cca 10 km od Prahy), je ideálně orientovaný na jih a má 912 m2. Jelikož byl majitel pozemků (asi 30 parcel) velice rozumný, nechal je všechny kompletně zasíťovat (včetně telefoního kabelu, což se už moc nevidí), postavil komunikaci i s chodníky, takže jedinné co nám teď zbývá je skutečně jen postavit samotný domek. Když srvonám pozemky v sousedství, na kterých již domky stojí, které nemají ani kanalizaci, ani silnici, tak jsme měli skutečně štěstí.
Navíc se nám povedlo koupit pozemek, který má pouze 2 sousedy, jelikož okolo jižní strany pozemku vede chodník, tudíž nám ani nehrozí nějaké stínění od sousedního domku.
Teď máme asi rok a půl na to, abychom vyřešili jaký domek vlastně chceme postavit. Jediné co víme jistě je to, že chceme pasivní dům. Teď už jen vyřešit rozměry, tvar a konstrukční systém...

Máme pozemek

A je to tady. Dnes jsem obdržel SMS zprávu, že máme konečně zaplacený pozemek.
Musím pochválit paní Součkovou (Pozemky Buštěhrad) a pana Mikovce (Gepard Finance), jak nám se vším pomohli a maximálně vyšli vstříc. Kdykoliv bylo potřeba něco vysvětlit, doložit nebo pozměnit (například ve smlouvách), nebyl problém zvednout telefon nebo si dohodnout schůzku a pokaždé nám bylo vše skvěle vysvětleno nebo bylo vše zařízeno. Navíc za nás vyřešili téměř vše. Hodně jsme se báli obíhání úřadů a shánění dokumentů pro paní advokátku, banku, ... ale naštěstí nám se vším pomohli a když tak nad tím přemýšlím, tak i vše vyřídili. Vždy nás informovali o dalších krocích, které jsme jen potvrdili, v případě dokumentů podepsali a oni vše vyřešili za nás.
Někdo by mohl namítnout, že to je jejich práce (což vlastně je), ale to, jak jednali udělalo strašně moc. Občas se člověku stane, že chce něco koupit nebo udělat a setká se s nepříjemnými pohledy a připadá si, jak kdyby někoho obtěžoval. To se nám tady nestalo. Měli jsme zkrátka štěstí na příjemné lidi.

Děkujeme!